Tämä välipala on siitä mainio, että pakastemansikat maistuvat vanukkaan kanssa paremmalta kuin tuoreet serkkunsa!

Riisivanukas

8 dl täysmaitoa (sitä lehmästä valuvaa ja punaisessa purkissa asuvaa valkeaa ainetta)

2 dl kuohukermaa

n. 1 dl sokeria

2 kananmunaa

(0,5 tl suolaa)

(voita)

1,5-2 dl puuroriisiä (tarkasta riisin valmistajan ohjeesta riisin ja nesteen suhdeà laita riisä hieman vähemmän kuin ohjeessa lukee)

Huuhdo riisit ja jätä valustumaan. Sekoita maito, munat, suola, voi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa (myös haudutuskattila ja teflonoidut versiot ovat varteen otettavia vaihtoehtoja). Lisää lopuksi riisit ja kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Hauduta keitosta sekoitellen kunnes riisit ovat melkein kypsiä. Kaada mukaan kerma ja hauduta riisit sopivan kypsiksi. Itse pidän riiseistä hieman kiinteämpinä verraten riisipuuron riiseihin. Kaada seos jäähtymään tarjoiluastiaan/kuppeihin. Tarjoile mansikoiden tai kiisselin kanssa.