Mahtavaa... kun perunat loppuvat kesken, niin kunnon opiskelija käyttää muita aineksia :D
Näin tietenkin syntyvät parhaat ideat!

Paahdettu punajuuri-perunapaistos

2 perunaa
1 punajuuri
1 sipuli
0,5 dl (tai tarpeen mukaan) vettä
öljyä
suolaa (tai peruna/ranskanperunamaustetta)

--> Kaikki juurekset olivat saman kokoisia. Toisin sanoen voit käyttää noita ainesten määriä suhdelukuna :D

Kuori ja pilko perunat sekä punajuuri suupalan kokoisiksi palasiksi. Lätki uunipellille leivinpaperin päälle, niin etteivät palat koske toisiaan. Paista/paahda 250 asteessa, kunnes perunapalat ovat kullanruskeita.

Perunoiden ja punajuurten ollessa uunissa pehmitä isoiksi palasiksi pienittyä sekä maustettua sipulia öljyssä keskilämmöllä. Lisää hieman vettä, kun sipuli alkaa olla valmista tai jos sipuli meinaa palaa pohjaan. Veden lisäyksen tarkoitus on pitää sipuli niin kosteana, että se maustaa myös perunat, muttei tee paistoksesta vesilitkua.

Sipulin ja perunoiden/punajuurten ollessa valmiita sekoita ne ja tarjoile. Lisänä voit tarjota esim. pestolla maustettua kanaa.