Lähdettiin autolla kuljeksimaan kohti Kivisenlampea siinä kuuden aikoihin. Mukana oli rinkallinen ruokaa ja muuta härpäkettä (rinkan koko n. 40 l). Pienten eksymisten jälkeen lopulta löysimme oikealle nuotiopaikalle ja saimme notskin nopeasti syttymään (kiitos nahkamiehen ja kuivien puiden ). Sitten vain odottamaan hiillosta...

Nuotiokana

foliota
maustamattomia kanafileitä
mausteet 1 filettä kohden:
1 tl pestoa
pieni ripaus tinjamia
3 isoa lehteä tuoretta sitruunamelissaa
pieni oksa tuoretta oreganoa
1 tl valkosipulituorejuustoa
iso ripaus currya

Mausta kanafile folion päällä ja kääri systeemi siistiksi paketiksi (foliota n. 2-3 kerrosta)

Mausteperunat

foliota
4 perunaa
2 rkl öljyä
iso oksa tuoretta oreganoa
1/2 tl tinjamia
1 rkl makeaa thai chilikastiketta
suolaa

Pese ja pilko perunat (itse tein n 1,5 cm kuutioita). Sekoita kuutiot öljyyn ja mausta. Tee perunoista neljä foliopakettia(n. 2-3 kerrosta foliota per paketti).

suklaabanaanit

foliota
banaania
suklaata ( 4 palaa yhtä banaania kohden)

Avaa banaanit yhdeltä sivulta n. 1/4 tai 1/3 alueelta ( älä siis kuori kokonaan!!!). Jätä irrotettu kuoren osa hieman kiinni banaaniin. Kaavi baaniin tilaa suklaalle. Esim. isolla teelusikalla tulee sopiva kolo. Upota kevyesti banaaniin neljä palaa suklaata ja sulje kuori. Kääri banaani folioon (1 kerros riittää). Ja sitten onkin kasa avaruusbanaaneja valmiina kun toistat edellisen tarpeeksi monta kertaa :)

Kaikki tuotteet kannattaa paistella nuotiolla lähellä hehkuvaa hiillosta, niin ruuat eivät kärähdä kiinni folioon. Perunat pitää laittaa kypsymään n. 20 min ennen kanoja, jotta kummatkin valmistuvat samaan aikaan. Banaanit tökätään kypsymään sitten kun aloittaa pääruuan syömisen, niin jälkiruoka on sopivasti valmiina ruuan lopuksi :) Ja ne paketit voi ihan rohkeasti laittaa sinne nuotioon, eikä jättää puolenmetrin päähän (huonoja kokemuksia eräiden sankareiden kanssa ruokailusta).

Loppuilta meni tähtiä tuijotellessa ja maailmaa parannellessa (ainakin minun päänsisäinen maailmani parani)... Oli ihanan hiljaista ja rauhallista.