Äiti halusi jälkiruuaksi tiramisut. No, minäpä aloin värkkäämään niitä.

En löytänyt keksejä, mutta piparit kai sopii tähän hommaan. Murensin jokaisen jälkiruokakupin pohjalle 3 kpl pipareita. Mutta missäs meidän pikakahvijauhe on...? Enpä sitten kostuttanutkaan pipareita vahvalla pikakahvilla, vaan cappuccinojauheesta tehdyllä juomalla, sitä meni n. 3 rkl per annos. Sitten vatkasin 2 dl kermaa ja maustoin sitä 2 rkl:lla sokeria. Mausteisiin kuuluisi myös rommi tai konjakki, mutta niitäkään ei ylläri ylläri löytynyt avattuna. Siispä etsin kätköistä koskenkorvan pullon pohjat (varmaan 10 vuotta vanhaa...) ja siitä meni 3 rkl sekaisin rommiaromin kanssa. Tämän viinasnapsin sitten sotkin kerman sekaan. Kermaan pitäsi lisätä vielä normaalia maitorahkaa 100 g, mutta kaapista löytyi vain omena-kanelirahkaa. Sitä meni sitten seokseen normaalin sijasta. Sekoitin loppuun omenakanelirahkaan n. 3 rkl cappuccinojuomaa. Ladoin rahka-cappuccinoseosta pipareiden päälle ja tämän päälle vielä kermaseosta. Koristelin tummalla kaakaojauheella.

5 annosta:

15 piparia,

2 dl kermaa,

2 rkl sokeria,

1 dl vahvaa cappuccinojuomaa,

3 rkl koskenkorvaa,

1 rkl rommiaromia,

200 g maitorahkaa,

tummaa kaakaojauhetta

 

PS/ eikä ole väärin keittää kunnon tsufeita kylkeen..