Äiti halusi jälkiruuaksi tiramisut. No, minäpä aloin värkkäämään niitä.
En löytänyt keksejä, mutta piparit kai sopii tähän hommaan. Murensin jokaisen jälkiruokakupin pohjalle 3 kpl pipareita. Mutta missäs meidän pikakahvijauhe on...? Enpä sitten kostuttanutkaan pipareita vahvalla pikakahvilla, vaan cappuccinojauheesta tehdyllä juomalla, sitä meni n. 3 rkl per annos. Sitten vatkasin 2 dl kermaa ja maustoin sitä 2 rkl:lla sokeria. Mausteisiin kuuluisi myös rommi tai konjakki, mutta niitäkään ei ylläri ylläri löytynyt avattuna. Siispä etsin kätköistä koskenkorvan pullon pohjat (varmaan 10 vuotta vanhaa...) ja siitä meni 3 rkl sekaisin rommiaromin kanssa. Tämän viinasnapsin sitten sotkin kerman sekaan. Kermaan pitäsi lisätä vielä normaalia maitorahkaa 100 g, mutta kaapista löytyi vain omena-kanelirahkaa. Sitä meni sitten seokseen normaalin sijasta. Sekoitin loppuun omenakanelirahkaan n. 3 rkl cappuccinojuomaa. Ladoin rahka-cappuccinoseosta pipareiden päälle ja tämän päälle vielä kermaseosta. Koristelin tummalla kaakaojauheella.
5 annosta:
15 piparia,
2 dl kermaa,
2 rkl sokeria,
1 dl vahvaa cappuccinojuomaa,
3 rkl koskenkorvaa,
1 rkl rommiaromia,
200 g maitorahkaa,
tummaa kaakaojauhetta
PS/ eikä ole väärin keittää kunnon tsufeita kylkeen..
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.